try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
www.slaapclinic.nl

Wat is NeurOptimal neurofeedbacktraining en wat is Neuro4Coaching?

Wat is NeurOptimal Neurofeedbacktraining?

NeurOptimal Neurofeedback (ook wel hersengolf training genoemd), is een krachtige en veilige methode om hersenen te trainen. NeurOptimal vergroot de veerkracht van je hersenen. Het helpt je hersenen gezond en effectief te functioneren. Met als resultaat rust en helderheid in je hoofd, beter slapen en meer energie.

Als je slecht slaapt is dat altijd terug te vinden in hoe je brein functioneert. Je brein blijft als het ware in een bepaalde groef van niet slapen rond draaien.

Net als bij een EEG meten twee sensoren op je hoofd de elektrische activiteit van je brein. Op het moment dat er een disbalans is ( je brein in de groef terecht komt) vindt er een trainingsmoment plaats in de vorm van een geluidje. Je brein ervaart dat als een waarschuwing en gaat zich zelf reorganiseren naar een beter communicatie-patroon. Daarmee help je je brein om uit de groef te komen en te blijven.

Volkomen veilig en natuurlijk
Er wordt dus niets je hoofd in gestuurd. Het is volkomen veilig en bijzonder prettig om te doen. Je hoeft er ook niet voor te slapen. Die disbalans is altijd aanwezig, ook als je wakker bent. Dan heb je er alleen niet zo veel als van. Het is pas in de avond dat je daar iets van merkt.

Ik werk met het meest geavanceerde systeem voor neurofeedbacktraining dat er op dit moment in de wereld is: NeurOptimal Neurofeedback Sytems, ontwikkeld door het Zengar Instituut in Canada

Wat is een Neuro4Coach en wat doet die?

Als Neuro4Coach heb ik een diepgaande kennis over hersen- en biochemie. Welke stofjes doen wat in je brein en je lijf. In mijn werk concentreer ik me op de chemie van je brein, maar soms moeten ik ook een uitstapje maken naar de rest van je lijf om je te helpen blijvend goed te slapen.

Als Neur4coach kan ik je helpen de neurotransmitters (chemische stofjes in je brein) te optimaliseren. D.m.v. lifestyle, voeding, mentaal/emotionele coaching en voedingssuppletie. Een evenwichtige hersenchemie staat aan de basis van herstel van vele klachten. Met behulp van een uitgebreide vragenlijst (Braverman-test) krijgen we een betrouwbaar inzicht in hoe het met de chemische stofjes in je brein is gesteld en kunnen we gericht werken aan het oplossen van de tekorten en het herstel van de onderlinge balans. Bij slaapklachten is er altijd een verstoring in de hersenchemie waar te nemen. Oplossen van disbalans en de tekorten brengt een grote verbetering ten aanzien van je slaap en helpt je verder in het optimaliseren van je functioneren.

Synergie

De combinatie van breintraining van NeurOptimal Neurofeedbacktraining met Neuro4Coaching is ongekend krachtig. Slaapklachten worden aangepakt in de kern van je systeem, je brein en worden daar blijvend opgelost. Om aan te geven hoe krachtig de gecombineerde aanpak is: een aantal topsporters hebben deze aanpak inmiddels ontdekt en zijn met behulp van Neuro4coaching en NeurOptimal neurofeedback (brein)training veel succesvoller geworden in het bereiken van de top. Uit privacy overwegingen kan ik helaas hier geen namen noemen.